میلگرد صنعتی یزد نشان داده است که هیچ نقصی با تکنیک IRT بیش از عمق 5 سانتی متر در بتن مسلح قابل تشخیص نیست.
علاوه بر دما، خواص سطحی دیگری مانند گسیلپذیری میتواند باعث ایجاد ناپیوستگی در توزیع دمای اندازهگیری شده شود و شناسایی مواد مختلف یا عیوب سطحی مانند زنگزدگی را در زمانی که در تعادل حرارتی با محیط اطراف هستند به دلیل ارزش انتشار متفاوتشان ممکن میسازد.
این تکنیک قادر به تشخیص خوردگی است زیرا مناطق خورده دارای خواص حرارتی (رسانایی گرمایی و انتشار) متفاوت از میلگردهای فولادی خورده نشده هستند، به گونه ای که ردپای دما در سطحی که میلگردها قرار دارند می تواند متفاوت باشد. در مورد ترک خوردگی، وجود هوا در ترک ها رفتار حرارتی منطقه را با بتن متفاوت می کند.
به همین ترتیب، وجود آب بر رفتار حرارتی مواد تأثیر میگذارد، به این معنی که مناطق مرطوب ردپای حرارتی متفاوتی نسبت به مناطق بدون رطوبت دارند. در رابطه با این موضوع، تشخیص خوردگی در لوله ها از طریق IRT اغلب با تشخیص آب در محیط لوله به عنوان یک عامل خورنده مرتبط است.
در مورد خوردگی بتن مسلح، مطالعات آزمایشگاهی انجام شده است که نتایج رضایت بخشی را از مطالعه توالی دما هم در حوزه زمان و هم در حوزه فرکانس سیگنال تابش در باند مادون قرمز حرارتی نشان می دهد.
با این حال، بیشتر این مطالعات شامل استفاده از تحریک حرارتی از انواع مختلف است که به دلیل پاسخ متفاوت آنها برای انتقال حرارت در مقایسه با فولاد خورده نشده، امکان تشخیص مناطق خورده شده را می دهد. برانگیختگی حرارتی عنصر مورد مطالعه، کاربرد تکنیک را بیشتر در شرایط آزمایشگاهی محدود میکند، به گونهای که روش باید در مورد سناریوهای فضای باز تطبیق داده شود.
مناسب بودن استفاده ترکیبی از تکنیکهای GPR و IRT توسط اداره بزرگراه فدرال ایالات متحده برای بازرسی پلهای بتن مسلح به دلیل ظرفیت تکمیلی آنها برای تشخیص عیوب مانند خوردگی و رطوبت در اعماق مختلف، پشتیبانی شده است.
علاوه بر این، ترکیب این دو روش غیرمخرب با موفقیت برای شناسایی بقایای باستانشناسی مدفون، ترکها و حفرهها در روسازیها و بازرسی طبقات حرارتی و پیکربندی خط لوله مورد استفاده قرار گرفته است.
این مقاله ارائه می کند
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.