تفاوت در بقای باکتری و رشد بین نوع ظروف تمیز کردن وجود داشت. کمترین تعداد باکتری ها در سیم ظرفشویی تریستا یافت شد، جایی که مرگ سریع همه انواع باکتری ها مشاهده شد. خشک شدن سریع مربوط به خشک شدن سریع قلم مو است زیرا 4.5 ساعت پس از غوطه ور شدن در آب هیچ آب باقیمانده ای مشاهده نشد.
برای اسفنج ها، رشد اولیه سریع باکتری ها مشاهده شد (شکل 3)، و تعداد کل باکتری ها پس از 1 تا 3 روز به حدود 9 log رسید و پس از آن ثابت ماند.
این سطوح با سطوح گزارش شده در اسفنج های استفاده شده جمع آوری شده از مصرف کنندگان مطابقت دارد (دونوفریو و همکاران، 2012؛ ماروتا و همکاران، 2018).
سطوح سالمونلا و کمپیلوباکتر معمولاً در طول زمان کاهش مییابد و سطوح پاتوژنها در اسفنجها بسیار کمتر از تعداد کل باکتریها (0.00001-1٪) بود. رشد سالمونلا در روز اول پس از تلقیح در اسفنج نوع S22 مشاهده شد که طبق آزمایشات خشک کردن به آرامی خشک شد و سالمونلا نیز پس از 7 روز نگهداری شناسایی شد.
به طور متوسط، S22 حاوی 5.6 گرم آب پس از 24 ساعت نگهداری (هر روز در طول آزمایش اندازه گیری شد).
در مقایسه، دو اسفنج دیگر مورد آزمایش، S13 و S21، به ترتیب حاوی 1.3 و 2.8 گرم آب بودند. بنابراین، نشانه هایی وجود دارد که نشان می دهد سالمونلا در مرطوب ترین اسفنج بهترین زنده ماندن را دارد.
کمپیلوباکتر به سرعت از بین رفت، به خصوص در برس. بقای طولانیتری در اسفنجها وجود داشت، جایی که کمپیلوباکتر پس از یک روز ذخیرهسازی یافت شد، اما نه بعد از 3 و 7 روز.
از مطالعات دیگر مشخص شده است که کمپیلوباکتر نسبت به خشک شدن بسیار حساس است (برجس و همکاران، 2016؛ هامفری و همکاران، 2001؛ مورترو و همکاران، 2020)، در مقایسه با سالمونلا (برجس و همکاران، 2016؛ مارگاس و همکاران) .، 2014)
این می تواند بقای کمتر کمپیلوباکتر در برس های خشک را در مقایسه با اسفنج های مرطوب تر و همچنین بقای بهتر سالمونلا را نسبت به کمپیلوباکتر در اسفنج ها توضیح دهد که در طول زمان خشک می شوند.
هم کمپیلوباکتر و هم سالمونلا در اسفنج های استفاده شده و پارچه های جمع آوری شده از مصرف کنندگان یافت شده اند (کوگان و همکاران، 1999؛ متیک و همکاران، 2003b).
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.